SOFTCOOKER WI-FOOD
Popis
Softcooker je určen pro pozvolné vaukové vaření ve vodní lázni při nízkých teplotách 40 – 90 °C. Potraviny zpracované tímto způsobem neztrácejí svůj vzhled, chuť ani barvu a zachovávají si šťavnatost a důležité živiny. Ideální do restauračních provozů vyšší kategorie především k přípravě ryb, drůbeže, jatečního masa a zeleniny. Minimální váhový úbytek. Bez rizika rozvaření a nasáknutí potravin vodou. Zachování aroma. Nízké energetické náklady.
Nový model SOFTCOOKER Wi-Food:
- má zcela nový tvar a konstrukci;
- elektrické a ovládací prvky zůstaly beze změny;
- první vizuální změnou je vysoké rozlišení jednoduchého vodotěsného dotykového displeje;
- nabízí 5 různých nastavení programů, které umožňují obsluze nastavit, upravit a uložit své recepty;
- největší inovací je možnost kontrolovat a upravovat recepty prostřednictvím aplikace, kterou je možné si bezplatně stáhnout do smartphonu nebo tabletu na www.softcooker.com (jak z Google Play pro Android, tak i z AppStore pro iOS).
Aplikace umožňuje:
- řídit Softcooker pro vaření Sous-vide přes Bluetooth jednoduchým a rychlým způsobem.
- spouštět více jednotek v téže kuchyni.
- v případě potřeby začít cyklus vaření se 4 různými teplotami.
- vytvořit a uložit si své recepty pro pozdější použití.
- sdílet a vidět recepty všech uživatelů registrovaných na www.softcooker.com.
- mít k dispozici velké množství receptů pro přípravu masa, ryb, zeleniny a ovoce vytvořených nejlepšími kuchaři. Kromě toho si můžete pomocí několika kliknutí prohlédnout teploty a úrovně vaření pro každé jídlo a jeho přípravu.
- sledovat a kontrolovat cyklus vaření.
- zaznamenat HACCP různých cyklů vaření.
- Eloxovaný hliníkový rám.
- Široký IP 67 dotykový 5" displej.
- Snadná manipulace pomocí držáku.
- Vykonný až do 80 litrů.
- Může být použito v nádobách s max. hloubkou 20 cm.
- Senzor vypne zařízení v případě nedostatku vody.
- Oběhové čerpadlo zajišťuje stejnoměrnou teplotu vody v celé nádobě.
- Bezpečnostní čidlo zajišťuje vypnutí v případě přehřátí nebo přetížení.
- Zařízení není dodáváno s nádobou, nutno objednat zvlášť.
Vakuové vaření (sous-vide cooking) bylo vyvinuto před několika lety. Proces byl vyvinut v okamžiku, kdy kuchaři začali pracovat na efektivní a perfektní přípravě foie gras. Nejlepší metodou se ukázalo vaření ve vákuu při nízkých teplotách, které zajistí citlivá elektronika s možností regulace teploty s odchylkou +/- 0,03 °C. Se správným
zařízením, jako je Softcooker značky SIRMAN, je zajištěno jemné a šetrné vaření, uchování důležitých živin, intenzivní chuti, šťavnatosti a aroma výsledného produktu, jež je cílem každého profesionálního kuchařského umění.
Francouzský výraz Sous-vide – vaření ve vákuu, je metoda vaření, která je určena k udržení neporušenosti vařeného produktu delší dobu při relativně nízké teplotě. Potraviny se vaří po dlouhou dobu, někdy i více než 24 hodin. Na rozdíl od běžného vaření, sous-vide cooking používá sáčky pro vaření produktu v horké vodě pod
bodem varu (obvykle kolem 60 °C ).
Softcooker Wi-Food s citlivou regulací teploty a dokonalou funkcí rovnoměrného víření vody ve varné nádobě je používán v mnoha restauracích, které jsou oceněny hvězdičkami Michelin, což lze považovat za to nejlepší doporučení tohoto zařízení do vaší kuchyně.
Hmotnost | 4.5 kg |
Napětí | 230 V |
Příkon | 2 kW |
Rozměry (šxhxv) | 155x203x377 mm |
SOFTCOOKER Wi-Food
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.